Przepis od: @wiolka_w_kuchni
9

Składniki

Semifreddo

Przepyszne semifreddo to nic innego jak włoski deser na zimno, który zachwyci każdego 🥰 Od takich pyszności nie sposób oderwać wzroku 😍
Przygotowanie: 45 minutes
Chłodzenie: 8 hours
Czas całkowity: 8 hours 45 minutes
9

Składniki

Sposób przygotowania

  • Orzechy rozdrobnić, po czym podzielić na dwie części.
  • Czekoladę rozpuścić w mleku.
  • Następnie dodać jedną część orzechów, wymieszać i odstawić.
  • Śmietanę ubić z cukrem pudrem do odpowiedniej gęstości.
  • Białka ubić na sztywno.
  • Śmietanę delikatnie połączyć z białkami, po czym dodać pokruszone bezy i wymieszać.
  • Keksówkę wyłożyć folią spożywczą.
  • 1/3 część masy śmietanowej przełożyć do keksówki.
  • Następnie nałożyć połowę kremu czekoladowo-orzechowego, po czym rozsmarować i posypać połową orzechów.
  • Ponownie nakładamy masę śmietanową, krem, orzechy i kolejną część masy śmietanowej.
  • Deser odstawić na 8 godzin do zamrażarki.
  • Wyjąć ok. 15 minut przed podaniem.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 235.6kcalWęglowodany: 15.6gBiałko: 4.7gTłuszcze: 22.3gBłonnik: 1.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.