Składniki
- 300 g płynne białko jaj
- 500 g cukier puder 2 łyżeczki do kremu
- 1 szt. cytryna wyciśnij sok
- 2 łyżeczki skrobia ziemniaczana
- czerwony barwnik
- 100 g maliny mogą być mrożone
- 200 g truskawki świeże
- 180 g serek mascarpone
- 500 ml śmietana 30%
Różowa Beza Pavlova
Prawdziwa piękność w świecie wypieków, beza pavlova, została stworzona przez niezwykle utalentowaną @kuchniablond 😘🥰😍. Ta lekka i puszysta beza, połączona ze śmietankowym kremem i owocami, to idealny deser na każdą okazję
Składniki
- 300 g płynne białko jaj
- 500 g cukier puder 2 łyżeczki do kremu
- 1 szt. cytryna wyciśnij sok
- 2 łyżeczki skrobia ziemniaczana
- czerwony barwnik
- 100 g maliny mogą być mrożone
- 200 g truskawki świeże
- 180 g serek mascarpone
- 500 ml śmietana 30%
Sposób przygotowania
- Ubijam białka, stopniowo dodaję cukier
- Dodaję skrobię i barwnik, mieszam
- Formuję bezę i suszę w piekarniku (około 2h, 100 stopni Celsjusza)
- Dekoruję konfiturą malinową i kremem
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 3500kcalWęglowodany: 708.5gBiałko: 66gTłuszcze: 263.2gBłonnik: 21.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!