Przepis od: @agi_kraas
10

Składniki

Biszkopt:⁣

Krem:⁣

Roladka biszkoptowa z kremem mascarpone i truskawkami

Nie macie pomysłu na ciekawy i smaczny deser? Ten przepis spisze się w tej roli idealnie 🍰❤️
Przygotowanie: 43 min.
Pieczenie:: 12 min.
Czas całkowity: 55 min.
10

Składniki

Biszkopt:⁣

Krem:⁣

Sposób przygotowania

Biszkopt:

  • 🍰 Białka ubijamy na sztywno.
  • Następnie stopniowo dodajemy ksylitol, ciągle ubijamy.
  • ⁣Dodajemy suche składniki i płynny olej.
  • ⁣Całość dokładnie mieszamy.⁣
  • Rozsmarowujemy cienki placek na blaszce z papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 12 minut.⁣
  • Upieczony placek kładziemy na czysty ręcznik kuchenny.
  • ⁣⁣Ściągamy papier i jeszcze ciepły zawijamy w taką roladkę. Odstawiamy.⁣

Krem:

  • Żelatynę zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy żeby napęczniała.⁣
  • ⁣Mascarpone, jogurt i białko dokładnie mieszamy trzepaczką.
  • Łyżkę masy dodajemy do żelatyny. Mieszamy i przelewamy do masy.
  • ⁣Całość dokładnie łączymy.⁣
  • Rozwijamy biszkopt z ręcznika.
  • ⁣Krem rozprowadzamy równo na cieście.
  • ⁣Układamy pokrojone truskawki - można zrobić tylko jeden rządek.
  • Zawijamy roladkę, można też owinąć ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny.⁣
  • Przed podaniem oblewamy całość rozpuszczoną czekoladą.⁣
  • Smacznego 💋⁣

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 174kcalWęglowodany: 15.6gBiałko: 6.8gTłuszcze: 9.5gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.