Przepis od: @misia.sniegocka
10

Składniki

Rolada szpinakowa z łososiem

Przepyszna rolada szpinakowa z łososiem to gotowy przepis zarówno na pyszną kolację, jak i ciekawą przekąskę podczas wizyty rodziny 😍 Ten przepis warto mieć zawsze pod ręką ❤️
Przygotowanie: 18 min.
Pieczenie: 12 min.
Czas całkowity: 30 min.
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Jajko należy ubić wraz z białkami i solą.
  • Następnie rozmrozić szpinak w mikrofalówce i dołożyć do jajek.
  • Wsypać przyprawy i mąkę.
  • Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie zwilżyć masełkiem w sprayu.
  • Wylać masę szpinakową, po czym wstawić do piekarnika i pieczemy - około 12 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
  • Upieczoną roladę przekładamy na folię aluminiową.
  • Nakładamy serek oraz łososia, po czym za pomocą folii zawijamy w roladę.
  • Tak przygotowaną roladę chłodzimy w lodówce minimum przez 2 godziny.
  • Po tym czasie kroimy w plastry i zjadamy ze smakiem ♥♥

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 89.9kcalWęglowodany: 12.2gBiałko: 5gTłuszcze: 2.5gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.