Rolada szpinakowa z łososiem
Przepyszna rolada szpinakowa z łososiem to gotowy przepis zarówno na pyszną kolację, jak i ciekawą przekąskę podczas wizyty rodziny 😍 Ten przepis warto mieć zawsze pod ręką ❤️
Sposób przygotowania
- Jajko należy ubić wraz z białkami i solą.
- Następnie rozmrozić szpinak w mikrofalówce i dołożyć do jajek.
- Wsypać przyprawy i mąkę.
- Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie zwilżyć masełkiem w sprayu.
- Wylać masę szpinakową, po czym wstawić do piekarnika i pieczemy - około 12 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
- Upieczoną roladę przekładamy na folię aluminiową.
- Nakładamy serek oraz łososia, po czym za pomocą folii zawijamy w roladę.
- Tak przygotowaną roladę chłodzimy w lodówce minimum przez 2 godziny.
- Po tym czasie kroimy w plastry i zjadamy ze smakiem ♥♥
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 89.9kcalWęglowodany: 12.2gBiałko: 5gTłuszcze: 2.5gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!