Składniki
Rolada:
- 20 g mąka u mnie orkiszowa
- 10 g budyń (zamiennie skrobia ziemniaczana)
- 40 g jogurt naturalny
- 50 g płynne białko jaj
- 20 ml woda
- 8 g kakao odtłuszczone
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania
Farsz:
- twarożek truskawkowy
- brzoskwinie
- masło migdałowe
Rolada czekoladowa z twarożkiem
Macie dość nudnych śniadań? Z tym fenomenalnym przepisem przygotujecie coś interesującego, fitowego i smacznego jednocześnie 🥰
Składniki
Rolada:
- 20 g mąka u mnie orkiszowa
- 10 g budyń (zamiennie skrobia ziemniaczana)
- 40 g jogurt naturalny
- 50 g płynne białko jaj
- 20 ml woda
- 8 g kakao odtłuszczone
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- erytrytol wg uznania
Farsz:
- twarożek truskawkowy
- brzoskwinie
- masło migdałowe
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki dokładnie blendujemy.
- Następnie delikatnie natłuszczamy i rozgrzewamy patelnię.
- Dopiero po rozgrzaniu urządzenia, wylewamy na patelnię powstałą wcześniej mieszankę i smażmy z dwóch stron.
- W międzyczasie przygotowujemy farsz, łącząc składniki.
- Na usmażonym omlecie rozprowadzamy twarożkowy miks.
- Następnie zwijamy w rulon.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 84.5kcalWęglowodany: 13.3gBiałko: 5gTłuszcze: 2gBłonnik: 1.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!