Przepis od: @agi_kraas
8

Składniki

Biszkopt:⁣

Krem:⁣

Rolada biszkoptowa z kremem i truskawkami

Puszysta jak chmurka rolada biszkoptowa została wypełniona po brzegi genialnym kremem na bazie mascarpone i soczystymi truskawkami ❤️🍓 Pyszności przez duże P 😍
Przygotowanie: 23 minutes
Pieczenie: 12 minutes
Czas całkowity: 35 minutes
8

Składniki

Biszkopt:⁣

Krem:⁣

Sposób przygotowania

Rolada:

  • Białka ubijamy na sztywno.
  • ⁣Następnie stopniowo dodajemy ksylitol, ciągle ubijamy.
  • ⁣Dodajemy suche składniki i płynny olej.
  • ⁣Całość dokładnie mieszamy.⁣
  • Rozsmarowujemy cienki placek na blaszce z papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza, na około 12 minut.⁣
  • ⁣Upieczony placek kładziemy na czysty ręcznik kuchenny.
  • Ściągamy papier i jeszcze ciepły zawijamy w taką roladkę.
  • ⁣Odstawiamy na bok.

Krem:

  • Żelatynę zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiamy do napęcznienia.⁣
  • Mascarpone, jogurt i odżywkę białkową dokładnie mieszamy trzepaczką.
  • Łyżkę masy dodajemy do żelatyny.
  • ⁣Mieszamy i przelewamy do masy.
  • ⁣Całość dokładnie łączymy.⁣
  • Rozwijamy biszkopt z ręcznika.
  • Krem rozprowadzamy równo na cieście.
  • Układamy pokrojone truskawki - można zrobić tylko jeden rządek.
  • Zawijamy roladkę, można też owinąć ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny.⁣
  • 🍰 Przed podaniem oblewamy całość rozpuszczoną czekoladą.⁣
  • Smacznego 💋⁣

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 184kcalWęglowodany: 9.5gBiałko: 8.3gTłuszcze: 12.7gBłonnik: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!

close

No products in the cart.