Przepis od: @slodkoslodka83
10

Składniki

Beza:

Dodatkowo:

  • 150 g owoce ulubione lub frużelina

Rolada bezowa

@slodkoslodka83 dzieli się przepisem na niebiańską roladę bezową, idealną na każdą okazję. Delikatna beza połączona z kremowym wnętrzem i owocowym akcentem to kompozycja, która zachwyci każdego. Przygotowanie tej słodkości wymaga nieco cierpliwości, ale efekt końcowy z pewnością wynagrodzi wszelkie trudy.
Przygotowanie: 25 minutes
Gotowanie: 1 hour 5 minutes
10

Składniki

Beza:

Dodatkowo:

  • 150 g owoce ulubione lub frużelina

Sposób przygotowania

  • Śmietankę i mascarpone schłodzić w zamrażalniku, ubić z cukrem puderem i waniliowym na gładki krem
  • Beza: ubić białka z solą, dodawać stopniowo cukier, na koniec sok z cytryny i mąkę, piec w 150°C na termoobiegu około 1 godzinę
  • Po upieczeniu i ostudzeniu bezy, rozsmarować krem i frużelinę, zwinąć w roladę, chłodzić w lodówce. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 430.4kcalWęglowodany: 24.5gBiałko: 5.7gTłuszcze: 35.3gBłonnik: 0.05g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.