Składniki
- 350 g cukier puder
- 50 g migdały w płatkach
- 60 g mąka ziemniaczana
- 40 g budyń śmietankowy - w proszku, bez cukru
- 180 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki sok z cytryny świeżo wyciśnięty
- 500 g ser mascarpone podzielony na kawałki
- 150 g likier jajeczny
- owoce świeże, np. maliny, jagody, borówki, truskawki
Rolada bezowa z owocami
Lekka jak piórko rolada bezowa z migdałami w połączeniu z pysznym kremem i świeżymi owocami tworzy fenomenalną kombinację smakową ❤️ Prawdziwe niebo w gębie 😍
Składniki
- 350 g cukier puder
- 50 g migdały w płatkach
- 60 g mąka ziemniaczana
- 40 g budyń śmietankowy - w proszku, bez cukru
- 180 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 2 łyżki sok z cytryny świeżo wyciśnięty
- 500 g ser mascarpone podzielony na kawałki
- 150 g likier jajeczny
- owoce świeże, np. maliny, jagody, borówki, truskawki
Sposób przygotowania
- Łączymy składniki na bezę.
- Następnie przekładamy powstałą mieszankę do formy do pieczenia.
- Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
- Następnie na wysuszoną bezę nakładany wcześniej przygotowane nadzienie, dodajemy owoce i zwijamy w roladę.
- Tak przygotowany deser wkładamy do lodówki na 2 godziny - do schłodzenia.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 434.3kcalWęglowodany: 63.7gBiałko: 8.7gTłuszcze: 31.5gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!