Przepis od: @ajlonilona
8

Składniki

Rolada bezowa z owocami

Lekka jak piórko rolada bezowa z migdałami w połączeniu z pysznym kremem i świeżymi owocami tworzy fenomenalną kombinację smakową ❤️ Prawdziwe niebo w gębie 😍
Przygotowanie: 20 min.
Pieczenie: 40 min.
Czas całkowity: 1 godzina
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Łączymy składniki na bezę.
  • Następnie przekładamy powstałą mieszankę do formy do pieczenia.
  • Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 160 stopni Celsjusza.
  • Następnie na wysuszoną bezę nakładany wcześniej przygotowane nadzienie, dodajemy owoce i zwijamy w roladę.
  • Tak przygotowany deser wkładamy do lodówki na 2 godziny - do schłodzenia.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 434.3kcalWęglowodany: 63.7gBiałko: 8.7gTłuszcze: 31.5gBłonnik: 1.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.