Przepis od: @ann_cc_ann
8

Składniki

Beza:

Krem:

Wkładka z czerwonej porzeczki:

Rolada bezowa z masą śmietankową i czerwonymi porzeczkami

Z tym genialnym przepisem przygotujesz przepyszną roladę bezową ze smacznymi dodatkami! Twoi bliscy na pewno będą zachwyceni ❤️
Przygotowanie: 1 godzina
Pieczenie: 1 godzina
Czas całkowity: 2 godz.
8

Składniki

Beza:

Krem:

Wkładka z czerwonej porzeczki:

Sposób przygotowania

Beza:

  • Białka jaj ubijać i i stopniowo dodawać po jednej łyżce cukru.
  • Gdy białka będą już ubite i lśniące, dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i łyżkę soku z cytryny.
  • Powstałą mieszankę rozsmarować na dużej blaszce.
  • Piekarnik nagrzać do 150 stopni Celsjusza i wstawić bezę. Od razu zmniejszyć temperaturę do 100 stopni Celsjusza i suszyć bezę przez około godzinę.

Krem:

  • Ubić śmietankę. Następnie dodać stopniowo mascarpone, 2 łyżki cukru pudru i łyżkę soku z cytryny.
  • Rozsmarować na bezę.

Wkładka z czerwonej porzeczki:

  • Czerwoną porzeczkę zagotować z cukrem, na koniec dodać mąkę ziemniaczaną.
  • Gdy powstały miks ostygnie, rozsmarować na kremie z mascarpone i zwinąć bezę.
  • Chłodzić przez chwilę, po czym podawać. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 503.6kcalWęglowodany: 60.2gBiałko: 5.9gTłuszcze: 27.7gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.