Przepis od: @domowepatenty
8

Składniki

Krem:

Rolada bezowa z kremem i świeżymi owocami

Z tym genialnym przepisem w szybki i prosty sposób przygotujecie perfekcyjny deser dla całej rodziny 🥰 Ślinka cieknie od samego patrzenia 😊
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 25 min.
Czas całkowity: 50 min.
8

Składniki

Krem:

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy na dość sztywną pianę z solą.
  • Później dodajemy po łyżce cukru i miksujemy za każdym razem około minutę, aż się rozpuści.
  • Piana musi być błyszcząca i gładka.
  • Wykładamy ją na blaszkę - papier do pieczenia lepiej naoliwić.
  • Ja piekłam z termoobiegiem w temperaturze 150 stopni Celsjusza przez 25 minut. Ale musicie wyczuć swój piekarnik.
  • Beza ma się lekko zrumienić, ale nie może się spalić.
  • Bezę od razu wyjmujemy z blaszki i studzimy.
  • Śmietanę ubijamy że słodziłem.
  • Następnie dodajemy mascarpone po jednej łyżce.
  • Na koniec dosypujemy śmietan-fix.
  • Schłodzoną bezę smarujemy kremem.
  • Wzdłuż placka wykładamy owoce i zwijamy.
  • Górę dekorujemy kremem i owocami.
  • Tak przygotowany deser chłodzimy w lodówce minimum przez godzinę.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 321.6kcalWęglowodany: 18.7gBiałko: 5.5gTłuszcze: 25.6gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.