Przepis od: @panie_smyk
8

Składniki

Na bezę:

Na masę:

Rolada bezowa z borówkami

Przepis od niesamowitej @panie_smyk na roladę bezową z borówkami to prawdziwa uczta dla podniebienia. Delikatna beza, kremowa masa i świeże borówki tworzą połączenie, które skradnie serca wszystkich łasuchów.
Przygotowanie: 25 minutes
Gotowanie: 25 minutes
Chłodzenie: 1 hour
8

Składniki

Na bezę:

Na masę:

Sposób przygotowania

  • Ubij białka na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną i ekstraktem waniliowym.
  • Rozprowadź bezę równomiernie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 150°C przez około 25 minut.
  • Ostudzoną bezę delikatnie przekładaj na nowy arkusz papieru posypanego cukrem pudrem, usuń papier piekarniczy.
  • Ubij śmietanę z cukrem pudrem. Mascarpone ucieraj z rozpuszczoną białą czekoladą i ekstraktem waniliowym. Dodaj ubitą śmietanę do serka, na końcu dodaj sok z cytryny i przestudzoną żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
  • Masę schłódź lekko, rozprowadź na bezie. Ułóż borówki i zwijaj roladę, wkładaj do lodówki na co najmniej godzinę.
  • Dekoruj roladę borówkami i listkami mięty przed podaniem.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 490.9kcalWęglowodany: 43.7gBiałko: 7.2gTłuszcze: 33.2gBłonnik: 1.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.