1

Składniki

Krem:

Do nasączenia biszkoptu:

Dodatki:

Rafaello z malinami na biszkopcie z białek

Weekend to idealna okazja, by poeksperymentować w kuchni. Przygotuj dla swoich bliskich niebanalny deser, który z pewnością zachwyci każdego miłośnika słodkości. Odkryj przepis od @kuchenne_motywacje na niepowtarzalne Rafaello z malinami na biszkopcie z białek.
Przygotowanie: 30 minutes
Gotowanie: 30 minutes
Chłodzenie: 3 hours
1

Składniki

Krem:

Do nasączenia biszkoptu:

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Białka ubić mikserem nie dłużej niż 3 minuty
  • Dodawać cukier, aż się rozpuści
  • Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać masło, wymieszać szpatułką
  • Ciasto przelać do formy, piec w 180°C ok. 30 minut. Następnie ostudzić
  • Ubić śmietankę, dodać mascarpone, białą czekoladę, wiórki, wymieszać
  • Krem podzielić na 3 części
  • Maliny rozgnieść
  • Biszkopt przeciąć, nasączyć, układać warstwy z kremem i malinami
  • Ciasto schłodzić w lodówce.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 1715.7kcalWęglowodany: 139.5gBiałko: 42.3gTłuszcze: 112.6gBłonnik: 15.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.