Składniki
- 50 g płynne białko jaj
- 40 g mąka
- 1 szt. jabłko
- 15 g erytrytol
- 20 g mleko
- 2 g oliwa z oliwek
- 1 szczypta cynamon
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 20 g masło orzechowe
- 150 g skyr waniliowy
- 100 g truskawki
Racuchy z jabłkami
Poznajcie sekret przepysznych racuchów z jabłkami od @wiktoria_piorecka, które skradły nasze serca od pierwszego wejrzenia 😍❤️. Przekonajcie się, że i Wasze podniebienia nie będą mogły się im oprzeć 🥰😘😋.
Składniki
- 50 g płynne białko jaj
- 40 g mąka
- 1 szt. jabłko
- 15 g erytrytol
- 20 g mleko
- 2 g oliwa z oliwek
- 1 szczypta cynamon
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta proszek do pieczenia
- 20 g masło orzechowe
- 150 g skyr waniliowy
- 100 g truskawki
Sposób przygotowania
- Ubij białka z solą na sztywną pianę
- Dodaj mąkę, erytrytol, mleko i proszek, delikatnie mieszając
- Pokrój jabłka w plastry, obtocz w cieście
- Smaż na oliwie z obu stron
- Podawaj z truskawkami, skyrem, i masłem orzechowym
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 386.6kcalWęglowodany: 66.9gBiałko: 10.8gTłuszcze: 10.8gBłonnik: 5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!