4

Składniki

Racuchy jabłkowe na słodko

Pragniesz rozpocząć dzień od słodkiego śniadania z nutą owocową? Oto przepis od @eat_healthy_and_sweet na racuchy jabłkowe, które staną się gwiazdą Twojego porannego stołu. Lekkie, puszyste i pełne kawałków jabłka racuchy to idealny sposób na smakowity początek dnia.
Czas całkowity: 30 minutes
4

Składniki

Sposób przygotowania

  • Obrać jabłka ze skórki i pokroić w drobną kostkę.
  • W misce ubić 50 g płynnego białka jaj, aż do uzyskania piany.
  • Do piany dodać mleko, mąkę oraz proszek do pieczenia, dokładnie mieszając do połączenia składników.
  • Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego lub rzepakowego smażyć racuchy, nakładając po łyżce ciasta.
  • Smażyć z obu stron na złoty kolor.
  • Podawać ciepłe, smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 260.8kcalWęglowodany: 48.5gBiałko: 9.6gTłuszcze: 2.6gBłonnik: 1.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.