Pyszne ciacho jednoporcjowe na drożdżach z rabarbarem i jagodami

Składniki:

  • Drożdże w kostce 20g
  • Mąka kokosowa 30g
  • Mąka pszenna 20g
  •  Płynne białka jaj @farmabialka.pl 80g
  • Odżywka białkowa (u mnie smak wiśnia-biała czekolada) 15g
  • Guma guar szczypta (opcjonalnie)
  • Ulubione słodzidło
  • Jagody (ja dałam mrożone) 15g
  •  Rabarbar 50g

Robimy zaczyn z drożdży, łączymy z mąką, białkami jaj, odżywką, gumą guar, słodzidłem. Dokładnie mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia.
Blaszkę lub naczynie wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy dowolnym tłuszczem. Przelewamy masę, a górę dekorujemy owocami. Dodatkowo posypuję górę słodzidłem. Wstawiam do piekarnika na 200°C i obserwuję co jakiś czas czy już jest dobre (u mnie ok 25min).

 

PRZEPIS: legalnelakocie

https://www.instagram.com/p/CAKZkfxphT3/