Przepis od: @legalnelakocie
1

Składniki

Pyszne ciacho jednoporcjowe na drożdżach z rabarbarem i jagodami

To pyszne ciasto z rabarbarem i jagodami to "must have" podczas wakacyjnego wypoczynku z bliskimi 🍰❤️
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 25 min.
Czas całkowity: 50 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Na początek robimy zaczyn z drożdży.
  • Następnie łączymy z mąką, białkami jaj, odżywką, gumą guar, słodzidłem.
  • Dokładnie mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia.
  • Blaszkę lub naczynie wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy dowolnym tłuszczem.
  • Przelewamy masę, a górę dekorujemy owocami.
  • Dodatkowo posypujemy górę słodzidłem.
  • Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 25 minut.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 378.8kcalWęglowodany: 49.2gBiałko: 29.7gTłuszcze: 6.9gBłonnik: 14g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.