Składniki
- 20 g drożdże świeże
- 30 g mąka kokosowa
- 20 g mąka pszenna
- 80 g płynne białko jaj
- 15 g odżywka białkowa u mnie smak wiśnia-biała czekolada
- 1 szczypta guma guar opcjonalnie
- 15 g jagody mrożone
- 50 g rabarbar
- słodzidło wg uznania
Pyszne ciacho jednoporcjowe na drożdżach z rabarbarem i jagodami
To pyszne ciasto z rabarbarem i jagodami to "must have" podczas wakacyjnego wypoczynku z bliskimi 🍰❤️
Składniki
- 20 g drożdże świeże
- 30 g mąka kokosowa
- 20 g mąka pszenna
- 80 g płynne białko jaj
- 15 g odżywka białkowa u mnie smak wiśnia-biała czekolada
- 1 szczypta guma guar opcjonalnie
- 15 g jagody mrożone
- 50 g rabarbar
- słodzidło wg uznania
Sposób przygotowania
- Na początek robimy zaczyn z drożdży.
- Następnie łączymy z mąką, białkami jaj, odżywką, gumą guar, słodzidłem.
- Dokładnie mieszamy i zostawiamy do wyrośnięcia.
- Blaszkę lub naczynie wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy dowolnym tłuszczem.
- Przelewamy masę, a górę dekorujemy owocami.
- Dodatkowo posypujemy górę słodzidłem.
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i pieczemy ok. 25 minut.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 378.8kcalWęglowodany: 49.2gBiałko: 29.7gTłuszcze: 6.9gBłonnik: 14g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!