Składniki
- 150 g szparagi
- 5 g masło
- 1 szt. jajko
- 50 g płynne białko jaj
- 1 garść roszponka
- 1 garść rukola
- 20 g ser żółty
- kilka szt. pomidorki koktajlowe
- przyprawy sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka
Puszysty omlet ze szparagami
Już za moment poznacie kolejny ciekawy przepis na smaczne śniadanie w wydaniu fit 😍 Ten pyszny omlet moglibyśmy jeść na okrągło 🍳
Składniki
- 150 g szparagi
- 5 g masło
- 1 szt. jajko
- 50 g płynne białko jaj
- 1 garść roszponka
- 1 garść rukola
- 20 g ser żółty
- kilka szt. pomidorki koktajlowe
- przyprawy sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostra papryka
Sposób przygotowania
- Szparagi myjemy i odcinamy końcówki.
- Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy szparagi.
- Smażymy do lekkiego zarumienienia.
- W miseczce mieszamy jajko, białka oraz przyprawy, po czym wylewamy na rozgrzaną patelnię.
- Smażymy do ścięcia.
- Omlet wykładamy na talerz.
- Następnie posypujemy serem i dodajemy pozostałe składniki razem z usmażonymi szparagami.
- Omleta składamy na pół i cieszymy się smakiem 😄✨
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 174kcalWęglowodany: 12gBiałko: 17.9gTłuszcze: 6.8gBłonnik: 3.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!