Przepis od: @tynka_mf
2

Składniki

Puszysty omlet ze szparagami

Śniadanie w wydaniu wytrawnym? Z tym przepisem będzie to łatwe jak "bułka z masłem" 🥰 Zresztą za moment sami się przekonacie 😘
Przygotowanie: 12 min.
Smażenie: 8 min.
Czas całkowity: 20 min.
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Szparagi umyć, odłamać końcówki i odkroić główki.
  • Z końcówek odciąć zdrewniałą część.
  • Obrać i pokroić w cienkie plasterki.
  • Na patelni rozprowadzić oliwę, po czym podsmażyć na niej łodygi szparagów i posiekany por.
  • Jajko i płynne białko jaj wymieszać z łyżką mąki i dwiema łyżkami jogurtu naturalnego.
  • Przyprawić solą i pieprzem.
  • Na koniec dodać odrobinę pokrojonego sera żółtego (u mnie małe 2 plasterki).
  • Masę jajeczną wylać na szparagi.
  • Na wierzch ułożyć główki szparagów.
  • Przykryć patelnię i smażyć na bardzo małym ogniu, aż omlet się zetnie.
  • Nie przewracamy na drugą stronę.
  • Smacznego! 💚💚💚

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 43.1kcalWęglowodany: 1.8gBiałko: 4gTłuszcze: 2.1gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.