Puszysty omlet z pysznymi porzeczakmi

Puszysty omlet białkowy w połączeniu z czerwoną porzeczką tworzy idealną kombinację smakową 😍 Po prostu palce lizać!
Przygotowanie: 15 min.
Smażenie: 8 min.
Czas całkowity: 23 min.

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy na sztywna pianę dodając w początkowej fazie szczyptę soli.
  • Gdy białka są już odpowiednio ubite, wylewamy je na rozgrzaną patelnię z masłem.
  • Podpiekamy 2 minutki, po upływie czasu dodajemy czerwone porzeczki, delikatnie przyciskając je w białka.
  • Podpiekamy kolejne 2 minuty, po tym czasie obracamy na drugą stronę i ponownie pieczemy 2 minuty.
  • Gdy omlet jest już gotowy, dekorujemy go według uznania.
  • W moim przypadku dodałam odrobinę frużeliny, masło orzechowe, syrop klonowy, winogrona i porzeczki. Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 215.9kcalWęglowodany: 36.1gBiałko: 7.5gTłuszcze: 5.8gBłonnik: 1.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!