Składniki
- 3 szt. banan
- 3/4 szklanki mąka orkiszowa
- 4 łyżki mleko
- 60 g płynne białko jaj
- 2 łyżki masło orzechowe
Puszysty omlet bananowy z masłem orzechowym
Ten fenomenalny omlet na słodko skradnie Wasze serca od pierwszego kęsa 😍 Już od samego patrzenia robimy się głodni ❤️
Składniki
- 3 szt. banan
- 3/4 szklanki mąka orkiszowa
- 4 łyżki mleko
- 60 g płynne białko jaj
- 2 łyżki masło orzechowe
Sposób przygotowania
- Banany obieram ze skórki, wrzucam do miski i zgniatam widelcem tak, aby wyszła 'papka'.
- Do powstałej masy dolewam mleko.
- Białka ubijam na sztywno i dodaję je do bananów.
- Całość delikatnie mieszam, dodając przy tym mąkę.
- Kiedy ciasto będzie już gotowe, nakładam je przy pomocy łyżki na rozgrzaną patelnię z olejem i smażę z dwóch stron.
- Usmażone omlety podaję z masłem orzechowym i świeżym bananem.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 302.1kcalWęglowodany: 45.4gBiałko: 10.8gTłuszcze: 8.2gBłonnik: 3.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!