Puszyste płatki żytnie

Składniki:

  • 50 g płatków żytnich
  • 100 ml kefiru
  • 50 g jogurtu greckiego
  • 60 g płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • 150 g brzoskwini .

Płatki gotujemy na wodzie (około 2 szkl.) do momentu jej wchłonięcia. Studzimy.

Jogurt mieszamy z kefirem, dodajemy erytrytol i ulubiony aromat lub odżywkę białkową. Dokładnie mieszamy. Przelewamy do płatków i ponownie mieszamy.

Białko jaja ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodajemy łyżeczkę erytrytolu i ponownie ubijamy. Delikatnie za pomocą łyżki łączymy z płatkami.

Przelewamy do miseczki i dodajemy owoce 😋 ja górę polałam jeszcze czekoladowym masłem orzechowym.

 

PRZEPIS: dominikamiecznikowska

https://www.instagram.com/p/B3GtpMdooWl/?igshid=vpixuob6276s