Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 200 g serek wiejski
- 200 g pudding proteinowy waniliowy
- 80 g mąka pszenna
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- słodzidło opcjonalnie (do smaku, w zależności od preferencji)
Puszyste placuszki z serka wiejskiego i puddingu proteinowego
Rozpocznij weekend od pysznego śniadania, dzięki przepisowi od @bezrobotnykorpoludek! Te puszyste placuszki z serka wiejskiego i puddingu proteinowego z pewnością zadowolą każdego smakosza. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego możesz je dostosować do swoich słodkich preferencji.
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 200 g serek wiejski
- 200 g pudding proteinowy waniliowy
- 80 g mąka pszenna
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- słodzidło opcjonalnie (do smaku, w zależności od preferencji)
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki poza białkami łączymy razem, tworząc jednolitą masę
- Białka ubijamy na sztywno i delikatnie dodajemy do reszty składników, starając się nie rozbijać piany
- Na suchej, rozgrzanej patelni smażymy niewielkie porcje masy, formując placuszki
- Smażymy każdy placki z obu stron na złoty kolor
- Podajemy gorące, opcjonalnie z polewą lub ulubionymi dodatkami, np. syropem klonowym. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 300.7kcalWęglowodany: 63.4gBiałko: 9.9gTłuszcze: 1gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!