Przepis od: @coolinarnie_u_ewy
10

Składniki

Puszyste i lekkie jak chmurka placuszki

Placuszki w mini wydaniu nie tylko świetnie się prezentują, ale też genialnie smakują ❤️ Koniecznie musicie je wypróbować 🥰
Przygotowanie: 14 minutes
Smażenie:: 6 minutes
Czas całkowity: 20 minutes
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cukier wanilinowy.
  • Do ubitych białek dodawać stopniowo przesianą mąkę, wymieszaną wcześniej z proszkiem do pieczenia.
  • Dokładnie wymieszać na gładką masę.
  • Na patelni rozgrzać olej, po czym przy pomocy łyżki nakładać porcję ciasta i smażyć powoli z obydwu stron na złocisty kolor.
  • Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem z dżemem.
  • Ja podałam z owocami i polałam roztopioną czekoladą.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 85.6kcalWęglowodany: 12.7gBiałko: 4.1gTłuszcze: 1.9gBłonnik: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.