Przepis od: @legalnelakocie
1

Składniki

Ptasie mleczko

Pyszne ptasie mleczko domowej roboty na każdą okazję <3
Przygotowanie: 30 min.
Chłodzenie: 4 godz.
Czas całkowity: 4 godz. 30 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml zagotowanej wody, dodajemy słodzidło i mieszamy.
  • Dodajemy 20g jogurtu by obniżyć temperaturę roztworu, dzięki czemu nie natkniemy się później na tzw. żelatynowe gluty i mieszamy ☺️
  • Białka jaj ubijamy na sztywno dodając w tym czasie odżywkę białkową i gumę guar.
  • Wlewamy żelatynę do białek i miksujemy jeszcze moment na najniższych obrotach.
  • Spód naczynia wykładamy biszkoptami, wlewamy masę i wkładamy do lodówki.
  • Gdy masa stężeje, dekorujemy czymś czekoladowym, ja użyłam kropelek. Dodatkowo rozpuściłam masło orzechowe w łyżeczce gorącej wody i polałam nim deserek.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 420kcalWęglowodany: 29gBiałko: 47.5gTłuszcze: 13.3gBłonnik: 3.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.