Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 280 g wiórki kokosowe
- 130 g cukier
- 1 szczypta sól
Przepyszne kokosanki domowej roboty
Coś na ząb do kawki? ☕️ Oczywiście, że mamy coś wyjątkowego, a są to przepyszne i kultowe kokosanki 🥰
Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 280 g wiórki kokosowe
- 130 g cukier
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania
- Na początek ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę.
- Następnie zaczynamy dodawać małymi partiami cukier.
- Miksujemy do chwili, aż cukier idealnie połączy się z białkami.
- Na koniec, przy pomocy szpatułki, dodajemy delikatnie wiórka kokosowe.
- Z tak powstałej masy formujemy na blaszce do pieczenia małe ciasteczka.
- Następnie pieczemy je przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 68kcalWęglowodany: 9.7gBiałko: 0.9gTłuszcze: 3.2gBłonnik: 1.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!