Przepyszna beza PAVLOVA domowej roboty
Pomysłów na pyszną bezę Pavlova nigdy za wiele, tym bardziej jeśli macie pewność, że uda się za każdym razem 😍
Sposób przygotowania
- Użyłam 220 g białek i około 320 g cukru.
- Ubiłam na sztywną i błyszczącą masę, co jakiś czas sprawdzając czy cały cukier się rozpuścił.
- Później suszyłam w piekarniku w temperaturze 100 stopni Celsjusza przez 3 godziny 😁
- Na górę ubiłam śmietanę 30% z mascarpone i na wierzchu położyłam truskawki, maliny i borówki ❤️❤️
- Wyszła pyszna 🥰❤️😍
Wartości odżywcze
Kalorie: 270.7kcalWęglowodany: 30.6gBiałko: 4.8gTłuszcze: 15.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!