Przepis od: @u_moni_w_kuchni
8

Składniki

Krem:

Przekładana beza z borówkami

Przepyszna beza w podwójnym wydaniu z puszystym kremem i soczystymi borówkami już na Was czeka ❤️ Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 3 hours 5 minutes
Czas całkowity: 3 hours 35 minutes
8

Składniki

Krem:

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Białka ubijamy ze szczyptą soli.
  • Po trzech minutach dodajemy stopniowo cukier - po jednej łyżce.
  • Pod koniec ubijania, dodajemy mąkę ziemniaczaną.
  • Na papierze do pieczenia na dwóch blaszkach odrysowujemy talerz o średnicy około 22 cm i wykładamy bezę, dzieląc mieszankę na pół.
  • Piec z termoobiegiem w temperaturze 150 stopni Celsjusza przez 5 minut.
  • Następnie temperaturę zmniejszyć do 100 stopni Celsjusza i piec przez 3 godziny.
  • Bezy studzimy przy uchylonym piekarniku, najlepiej przez kilka godzin.

Krem:

  • Ubijamy schłodzoną śmietanę.
  • Po chwili dodajemy cukier puder i fixy.
  • Kładziemy pierwszy blat, nakładamy połowę kremu i dżem z borówek, po czym kładziemy drugi blat i robimy to samo.
  • Gotowy deser chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 379.2kcalWęglowodany: 39.8gBiałko: 7.5gTłuszcze: 22.8gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.