Proteinowy omlet na słono
Brakuje Wam pomysłów na smaczne śniadanie? Jeśli tak, trafiliście w odpowiednie miejsce 😍 Będzie pysznie, ciekawie i fitowo!
Sposób przygotowania
- Białka z dodatkiem soli ubijamy na sztywną masę.
- Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy za pomocą rózgi bądź szpatułki.
- Na rozgrzanej beztłuszczowej patelni smażymy omlet.
- Zmniejszamy moc palnika do minimum i przykrywamy.
- Po około 4-5 minutach przekręcamy na drugą stronę i smażymy około 3 minut.
- Na omlet wykładamy szynkę, sos i warzywa.
- Gotowe, smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze
Kalorie: 129.1kcalWęglowodany: 1.3gBiałko: 12.6gTłuszcze: 7.8gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!