Składniki
- 230 g owoce mrożone, u mnie maliny
- 115 ml mleko
- 50 g płynne białko jaj
- 20 g odżywka białkowa
- 20 g erytrytol
- 5 szt. słodzidło pokruszone
- 1 łyżeczka guma ksantanowa
Proteinowy fluff owocowy
Nie macie pomysłu na smaczny i ciekawy deser? Ten przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu 🥰
Składniki
- 230 g owoce mrożone, u mnie maliny
- 115 ml mleko
- 50 g płynne białko jaj
- 20 g odżywka białkowa
- 20 g erytrytol
- 5 szt. słodzidło pokruszone
- 1 łyżeczka guma ksantanowa
Sposób przygotowania
- Maliny blendujemy razem z mlekiem i słodzidłem.
- Następnie dodajemy pozostałe składniki i używamy miksera na wysokich obrotach.
- Miksujemy przez kilka minut, by zrobiło się bardzo gęste i zwiększyło swoją objętość.
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 73.5kcalWęglowodany: 9.4gBiałko: 6.6gTłuszcze: 1.4gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!