Składniki
- 35 g mąka pszenna (zamiennie orkiszowa)
- 100 g płynne białko jaj
- 75 g jogurt grecki (zamiennie skyr)
- 5 g cukier pomarańczowy
- 20 g ksylitol erytrol
Pomarańczowy omlet białkowy
Lubicie pomarańcze? Jeśli tak, już za moment dowiecie się, jak z ich pomocą przygotować genialny omlet białkowy 😍
Składniki
- 35 g mąka pszenna (zamiennie orkiszowa)
- 100 g płynne białko jaj
- 75 g jogurt grecki (zamiennie skyr)
- 5 g cukier pomarańczowy
- 20 g ksylitol erytrol
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywną pianę.
- Następnie dodajemy słodzidło i cukier pomarańczowy.
- Przez chwilę miksujemy, po czym dodajemy jogurt grecki oraz mąkę.
- Mieszamy przez chwilę, do całkowitego połączenia składników.
- Gotowy miks smażymy na natłuszczonej patelni pod przykryciem na małym ogniu.
- Gotowy omlet podałam z dżemem brzoskwiniowym, migdałami i pomarańczą. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 257.9kcalWęglowodany: 42.9gBiałko: 20.5gTłuszcze: 0.3gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!