Składniki
- 240 g ricotta
- 100 ml mleko
- 100 ml płynne białko jaj
- 50 g erytrytol
- 100 g mąka pszenna
- 10 g masło roztopione
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Placuszki z ricotty
Tak pysznych placuszków jeszcze nie jedliśmy 😍🥞 W mgnieniu oka skradną serce nawet największego niejadka!
Składniki
- 240 g ricotta
- 100 ml mleko
- 100 ml płynne białko jaj
- 50 g erytrytol
- 100 g mąka pszenna
- 10 g masło roztopione
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki dokładnie blendujemy ze sobą.
- Powstałą mieszankę wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię.
- Smażymy z obu stron do zarumienienia.
- Ja swoje placuszki przełożyłam musem bananowym.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 56.4kcalWęglowodany: 7.7gBiałko: 3.3gTłuszcze: 2.9gBłonnik: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!