Sk艂adniki
- 240 g ricotta
- 100 ml mleko
- 100 ml p艂ynne bia艂ko jaj
- 50 g erytrytol
- 100 g m膮ka pszenna
- 10 g mas艂o roztopione
- 1 艂y偶eczka proszek do pieczenia
Placuszki z ricotty
Tak pysznych placuszk贸w jeszcze nie jedli艣my 馃槏馃 W mgnieniu oka skradn膮 serce nawet najwi臋kszego niejadka!
Sk艂adniki
- 240 g ricotta
- 100 ml mleko
- 100 ml p艂ynne bia艂ko jaj
- 50 g erytrytol
- 100 g m膮ka pszenna
- 10 g mas艂o roztopione
- 1 艂y偶eczka proszek do pieczenia
Spos贸b przygotowania
- Wszystkie sk艂adniki dok艂adnie blendujemy ze sob膮.
- Powsta艂膮 mieszank臋 wylewamy porcjami na rozgrzan膮 patelni臋.
- Sma偶ymy z obu stron do zarumienienia.
- Ja swoje placuszki prze艂o偶y艂am musem bananowym.
- Smacznego!
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 56.4kcalW臋glowodany: 7.7gBia艂ko: 3.3gT艂uszcze: 2.9gB艂onnik: 0.2g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!