Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 2 szt. żółtko
- 250 g kefir
- 400 g jabłka
- 220 g mąka pszenna pełnoziarnista
- 80 g erytrytol
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta cynamon
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
- 1 szczypta sól
Placuszki z jabłkami
Nie macie pomysłów na smaczne, a zarazem ciekawe śniadanie? Z tym przepisem wyczarujesz prawdziwą ucztę dla podniebienia 😍
Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 2 szt. żółtko
- 250 g kefir
- 400 g jabłka
- 220 g mąka pszenna pełnoziarnista
- 80 g erytrytol
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta cynamon
- 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
- 1 szczypta sól
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
- Następnie dodajemy żółtka i kefir.
- Łyżkami dodajemy wszystkie suche składniki, cały czas miksując.
- Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
- Posypujemy cynamonem i dodajemy do ciasta.
- Dokładnie mieszamy łyżką.
- Smażymy z dwóch stron na patelni wysmarowanej oliwą.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 111kcalWęglowodany: 18.3gBiałko: 3.9gTłuszcze: 2.8gBłonnik: 1.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!