Składniki
- 100 ml płynne białko jaj
- 30 g mąka
- 20 g budyń piernikowy
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 50 ml mleko
- słodzidło (u mnie erytrol)
Placuszki piernikowe
Wystarczy jedno spojrzenie, aby zakochać się w tych genialnych placuszkach piernikowych 🥰😘😍 Autorką przepysznej uczty dla podniebienia jest mega kreatywna @healthy_martula ❤❤.
Składniki
- 100 ml płynne białko jaj
- 30 g mąka
- 20 g budyń piernikowy
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 50 ml mleko
- słodzidło (u mnie erytrol)
Sposób przygotowania
- Mąkę, proszek do pieczenia, budyń i mleko łączymy ze sobą
- Ubijamy białka ze słodzidłem i dodajemy do masy, delikatnie mieszamy
- Placuszki smażymy na lekko natłuszczonej patelni na wolnym ogniu
- Przed podaniem dekorujemy ulubionymi dodatkami
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 83.8kcalWęglowodany: 12.7gBiałko: 4.9gTłuszcze: 1.4gBłonnik: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!