Sk艂adniki
- 125 g twar贸g p贸艂t艂usty
- 30 g m膮ka kukurydziana
- 55 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 80 g brzoskwinie (zamiennie d偶em brzoskwiniowy)
- s艂odzid艂o wg uznania
Placuszki kukurydziane z brzoskwiniami
Te pyszne placuszki na s艂odko z dodatkiem genialnych brzoskwi艅 to prawdziwe niebo w g臋bie 馃グ鉂わ笍
Sk艂adniki
- 125 g twar贸g p贸艂t艂usty
- 30 g m膮ka kukurydziana
- 55 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 80 g brzoskwinie (zamiennie d偶em brzoskwiniowy)
- s艂odzid艂o wg uznania
Spos贸b przygotowania
- Twar贸g, bia艂ka jaj, m膮k臋 i s艂odzik dok艂adnie razem mieszamy.
- Patelni臋 smarujemy odrobin膮 oleju.
- Placuszki formujemy w r臋kach i k艂adziemy na rozgrzanej patelni.
- Maj膮 g臋sta konsystencj臋, podobn膮 do mielonych.
- Chwil臋 p贸藕niej zmniejszamy ogie艅 i przykrywamy.
- Czekamy, a偶 si臋 zrumieni膮 i dopiero wtedy przek艂adamy na drug膮 stron臋.
- I gotowe! Usma偶one placuszki podawaj z brzoskwiniami 馃グ
Warto艣ci od偶ywcze
Kalorie: 49.2kcalW臋glowodany: 6gBia艂ko: 3.9gT艂uszcze: 1.1gB艂onnik: 0.5g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!