Składniki
- 60 g płynne białko jaj od @farmabialka.pl
- 30 g mąka bezglutenowa
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/2 szt. banan
- 2 łyżki erytrytol
Dekoracja:
- jogurt naturalny do smaku
- 1/2 szt. banan
- orzechy według preferencji
- syrop z agawy do smaku
Placuszki bananowe
Niesamowita healthy__motivation zaskakuje nas puszystymi placuszkami bananowymi, które zachwycą każdego miłośnika zdrowego śniadania!
Składniki
- 60 g płynne białko jaj od @farmabialka.pl
- 30 g mąka bezglutenowa
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1/2 szt. banan
- 2 łyżki erytrytol
Dekoracja:
- jogurt naturalny do smaku
- 1/2 szt. banan
- orzechy według preferencji
- syrop z agawy do smaku
Sposób przygotowania
- Ubij białko do uzyskania puszystej masy
- Dodaj mąkę bezglutenową, proszek do pieczenia, rozgnieciony banan i erytrytol
- Delikatnie wymieszaj do połączenia składników
- Na patelni, na niewielkiej ilości oleju kokosowego, smaż małe placuszki, aż będą złote z obu stron
- Podawaj z jogurtem naturalnym, bananem, orzechami i syropem z agawy
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 130.7kcalWęglowodany: 19gBiałko: 9gTłuszcze: 2.7gBłonnik: 1.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!