Składniki
- 2 szt. banan
- 7 łyżek płynne białko jaj
- 3 łyżki mąka pszenna
- 4 łyżki olej
Placuszki bananowe z truskawkami
Przepis od @smacznegoo_ na placuszki bananowe z truskawkami to idealna propozycja na słodkie śniadanie czy deser. Łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie niezwykle smaczne, zachwycą każdego miłośnika owocowych smaków.
Składniki
- 2 szt. banan
- 7 łyżek płynne białko jaj
- 3 łyżki mąka pszenna
- 4 łyżki olej
Sposób przygotowania
- Banany rozgnieć i dodaj płynne białko jaj.
- Następnie dodaj mąkę pszenną i dokładnie wymieszaj.
- Rozgrzej patelnię, dodaj olej.
- Na zmniejszonym ogniu formuj i smaż placuszki przez 4-6 minut z każdej strony.
- Obracaj delikatnie. Podawaj z jogurtem, roztopioną czekoladą i świeżymi truskawkami. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 124.5kcalWęglowodany: 16.8gBiałko: 1.5gTłuszcze: 6.1gBłonnik: 1.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!