Pizzanaleśnik

Składniki:

  • 200ml płynnego  białka jajka @farmabialka.pl
  • 10g mąki jaglanej
  • 10g mąki kokosowej
  • 10g mąki konopna
  • 3 łyżki passaty pomidorowej
  • 50g serka wiejskiego
  • sól, pieprz, oregano, roszpunka

Do passaty pomidorowej dodaj sól, pieprz i oregano. Ubij białka na sztywno. Dodaj wszystkie mąki, szczyptę soli i bardzo delikatnie wymieszaj. Nałóż odrobine oleju na patelnie (u mnie 22cm), różsmaruj naszą pizzamasę i smaż z obu stron. Obróć kiedy warstwa od strony patelni będzie dała się podważyć i bezpiecznie obrócić.
Najlepiej nagrzej dobrze patelnie, a w momencie położenia masy obniż temperaturę i przykryj pokrywką, aby utrzymać ciepło.
Zaraz po obrocie rozsmaruj sos pomidorowy i serek wiejski. Po zdjęciu z patelni udekoruj roszpunką.

📊Makro:
289kcal 10,1g tłuszczu 13,1g węglowodanów 31,9g białka

 

PRZEPIS: silownia_na_widelcu

https://www.instagram.com/p/CJilkNZpmcH/