Składniki
- 200 ml płynne białko jaj
- 10 g mąka jaglana
- 10 g mąka kokosowa
- 10 g mąka konopna
- 3 łyżki passata pomidorowa
- 50 g serek wiejski
- przyprawy sól, pieprz, oregano
- roszponka do dekoracji
Pizzanaleśnik z serkiem
Pizza i naleśnik w jednym? To jak najbardziej możliwe i to w bardzo prosty sposób 🥰 Już za moment sami się o tym przekonacie!
Składniki
- 200 ml płynne białko jaj
- 10 g mąka jaglana
- 10 g mąka kokosowa
- 10 g mąka konopna
- 3 łyżki passata pomidorowa
- 50 g serek wiejski
- przyprawy sól, pieprz, oregano
- roszponka do dekoracji
Sposób przygotowania
- Do passaty pomidorowej dodaj sól, pieprz i oregano.
- Ubij białka na sztywno.
- Dodaj wszystkie mąki, szczyptę soli i bardzo delikatnie wymieszaj.
- Nałóż odrobinę oleju na patelnię (u mnie 22 cm).
- Rozsmaruj naszą pizzamasę i smaż z obu stron.
- Obróć kiedy warstwa od strony patelni będzie dała się podważyć i bezpiecznie obrócić.
- Najlepiej nagrzej dobrze patelnię, a w momencie położenia masy obniż temperaturę i przykryj pokrywką, aby utrzymać ciepło.
- Zaraz po obrocie rozsmaruj sos pomidorowy i serek wiejski.
- Po zdjęciu z patelni udekoruj roszpunką.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 39.5kcalWęglowodany: 3.8gBiałko: 4gTłuszcze: 0.7gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!