Składniki
- 55 g mąka u mnie owsiana
- 90 ml płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szt. żółtko
- 2 łyżki sos pomidorowy
- przyprawy ulubione
Dodatki:
Pizza na lekkim spodzie
Czy na bazie białek można przygotować pyszną pizzę? Oczywiście, że tak i do tego w wersji fit 🍕❤️
Składniki
- 55 g mąka u mnie owsiana
- 90 ml płynne białko jaj
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szt. żółtko
- 2 łyżki sos pomidorowy
- przyprawy ulubione
Dodatki:
Sposób przygotowania
- Białka jaj ubijamy na sztywną pianę.
- Dodajemy mąkę, żółtko, ulubione przyprawy i proszek do pieczenia.
- Masę przelewamy na papier do pieczenia, formując okrąg.
- Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Wyciągamy i smarujemy sosem pomidorowym.
- Na pizzę nakładamy dodatki - u mnie tofu w suszonych pomidorach, rukola, i pomidorki koktajlowe.
- Tak przygotowaną pizzę zapiekamy jeszcze przez 10 minut.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 36.6kcalWęglowodany: 4.9gBiałko: 2.3gTłuszcze: 0.8gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!