Przepis od: @czarownica__sally
4

Składniki

Pikantna wieprzowina po chińsku

Rozpoczynamy tydzień z porywającym przepisem na obiad! 😘❤😍 Odkryjcie sekret pikantnej wieprzowiny po chińsku, dzielnie podzielony przez @czarownica__sally. To danie obfituje w smaki, które zachwycą każdego miłośnika azjatyckiej kuchni. 🥰😍
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 20 min.
4

Składniki

Sposób przygotowania

  • Na oleju sezamowym podsmaż cebulę, marchewkę, pora i paprykę. Zdejmij warzywa z woka.
  • Marynuj polędwiczki pokrojone w cienkie plasterki w sosie sojowym, pieprzu, imbirze i suszonym czosnku.
  • Obtocz mięso w roztrzepanych białkach i mące ziemniaczanej, następnie smaż na oleju do zrumienienia.
  • Przed dodaniem mięsa, na oleju podsmaż drobno posiekany czosnek i imbir.
  • Dodaj do mięsa warzywa i zalej sosem (mieszanka sosu sojowego, sosu teriyaki, cukru brązowego, octu ryżowego, wody, zmiksowanych marynowanych papryczek chili).
  • Duszenie chwilę, aby smaki się połączyły, następnie dopraw solą, pieprzem i miodem.
  • Podawaj z ryżem i chińską surówką, opcjonalnie posypane sezamem i szczypiorkiem.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 170.3kcalWęglowodany: 9.5gBiałko: 17.7gTłuszcze: 6.4gBłonnik: 0.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.