Przepis od: @mambuzo
8

Składniki

Piegusek z malinami

Pyszne ciacho na bazie malin i maku skradnie serce największego niejadka 😊🍰😍
Przygotowanie: 35 minutes
Piecznie: 35 minutes
Czas całkowity: 1 hour 10 minutes
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka jaj ubić na sztywną pianę.
  • Stopniowo dodać 200 g cukru i nadal ubijać.
  • Następnie dodać 100 ml oleju i zmiksować.
  • 200 g mąki i łyżeczkę proszku do pieczenia przesiać, po czym dodać do masy wraz ze 100 g maku i wymieszać.
  • Masę przelać do blaszki wyłożonej papierem i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza ok. 35 minut. Wyjmujemy i studzimy.
  • Przygotowujemy masę. 3 garście mrożonych malin podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając i studzimy.
  • Dwie galaretki malinowe lub truskawkowe rozpuszczamy w ok. 500 ml gorącej wody i studzimy.
  • Do zimnej galaretki dodajemy maliny, mieszamy i czekamy aż stężeje.
  • Ciasto przekroić wzdłuż na pół i na spodzie wyłożyć tężejącą galaretkę i przykryć drugim blatem ciasta. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 328.7kcalWęglowodany: 34.9gBiałko: 7gTłuszcze: 19gBłonnik: 3.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.