Składniki
- 200 g kvarg waniliowy
- 1,5 szt. pomarańcza
- 30 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 1 łyżka słodzidło
- 1 kostka gorzka czekolada
Pianka białkowa z pomarańczą i czekoladą
Na dobry początek dnia proponujemy przepyszną piankę białkową z pomarańczowym i czekoladowym akcentem, kulinarnym arcydziełem od @juli_g_fit 😍😘🥰.
Składniki
- 200 g kvarg waniliowy
- 1,5 szt. pomarańcza
- 30 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 1 łyżka słodzidło
- 1 kostka gorzka czekolada
Sposób przygotowania
- Kvarg blendujemy z jedną pomarańczą (najpierw ją obieramy i kroimy na mniejsze kawałki) oraz słodzidłem
- Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do pomarańczowej masy, delikatnie mieszamy całość
- Odstawiamy najlepiej na całą noc w lodówce
- Dekorujemy połową pomarańczy oraz gorzką czekoladą pokrojoną na malutkie kawałki
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 731.8kcalWęglowodany: 22.2gBiałko: 15.7gTłuszcze: 70.2gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!