Przepis od: @ilona_kunowska
6

Składniki

Perfekcyjna beza pavlova

Mega utalentowana @ilona_kunowska zaprezentowała przepis na perfekcyjną bezę pavlova, która jest prawdziwym dziełem sztuki cukierniczej. 😘🥰😍 Nie sposób oderwać od niej wzroku! Czy też tak uważacie? ❤❤❤
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 3 godz. 15 min.
6

Składniki

Sposób przygotowania

  • Ubij białka, dodając stopniowo po 1 łyżce cukru, aż do rozpuszczenia się cukru i powstania błyszczącej piany.
  • Na koniec dodaj skrobię i sok z cytryny, mieszając delikatnie.
  • Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, narysuj okrąg o średnicy 23 cm i wyciśnij na niej bezę, formując brzegi.
  • Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C z termoobiegiem, następnie zmniejsz temperaturę do 120°C, susz 15 minut, a potem do 100°C i susz przez kolejne 3 godziny.
  • Pozostaw w lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystudzenia.
  • Udekoruj frużeliną, kremem mascarpone i świeżymi owocami.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 251.7kcalWęglowodany: 60gBiałko: 4.5gTłuszcze: 0.2gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.