Składniki
- 180 ml płynne białko jaj
- 300 g cukier drobny
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 1 łyżeczka mąka ziemniaczana
- 1 szczypta sól
- 300 ml śmietana 36%
- 1 szkl borówki
Pavlova z borówkami
Odkryjcie, jak @dominique.pologne wykorzystuje nasze płynne białka do przygotowania nieziemskiej Pavlovy z borówkami ❤😍🥰. To przepis idealny dla wszystkich miłośników bez, którzy nie chcą martwić się o pozostałe żółtka. Wypróbujcie sami i dajcie się zachwycić! 🤍
Składniki
- 180 ml płynne białko jaj
- 300 g cukier drobny
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 1 łyżeczka mąka ziemniaczana
- 1 szczypta sól
- 300 ml śmietana 36%
- 1 szkl borówki
Sposób przygotowania
- Umyj i osusz borówki
- Ubij białka z solą na sztywną pianę, dodając cukier stopniowo, na koniec mąkę i sok
- Piekarnik rozgrzej do 150°C, formuj gniazdo, po chwili zmniejsz do 120°C, piecz 2h, studź w piekarniku
- Ubij śmietanę, wyłóż na bezę, posyp borówkami
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 2078.1kcalWęglowodany: 267.2gBiałko: 29.2gTłuszcze: 110.8gBłonnik: 5.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!