Przepis od: @didi_gotuje
4

Składniki

Parmezanowe kluski:

Pesto:

Dodatki:

Parmezanowe kluski z domowym pesto z bazylii i rukoli

Parmezanowe kluski z domowym pesto z bazylii i rukoli to przepis, który zadowoli każdego miłośnika włoskich smaków. Dzięki @didi_gotuje możemy cieszyć się połączeniem delikatnych, domowych klusek z intensywnym smakiem świeżego pesto. To doskonały wybór na rodzinny obiad, który zaskoczy bogactwem aromatów i smaków. Wykorzystanie płynnych białek jaj od @farmabialka.pl w przygotowaniu klusek to pomysł nie tylko na obniżenie kaloryczności dania, ale także na dodanie mu lekkości i puszystości.
Przygotowanie: 25 min.
Gotowanie: 20 min.
4

Składniki

Parmezanowe kluski:

Pesto:

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Mieszaj składniki na kluski, gotuj w osolonej wodzie.
  • Blenduj składniki na pesto.
  • Mieszaj ugotowane kluski z pesto.
  • Dekoruj parmezanem i bazylią.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 416.1kcalWęglowodany: 51.7gBiałko: 14.1gTłuszcze: 19.2gBłonnik: 8.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.