Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 50 g skyr naturalny
- 10 g mąka pszenna
- 10 g budyń waniliowy
- 5 g mąka ryżowa
- 5 g mąka kukurydziana
- 5 g odżywka białkowa
- 5 g kasza manna
- 2 łyżeczki cytryna skórka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- kilka kropel aromat panettone
- 1 szczypta sól
- słodzidło wg uznania
Pannettone
Puszysta babka wywodząca się z Mediolanu to genialny wypiek, który koniecznie musi zagościć i do Waszych domów 😍
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 50 g skyr naturalny
- 10 g mąka pszenna
- 10 g budyń waniliowy
- 5 g mąka ryżowa
- 5 g mąka kukurydziana
- 5 g odżywka białkowa
- 5 g kasza manna
- 2 łyżeczki cytryna skórka
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- kilka kropel aromat panettone
- 1 szczypta sól
- słodzidło wg uznania
Sposób przygotowania
- Po pierwsze, należy połączyć ze sobą suche składniki.
- Następnie należy ubić białka na sztywną pianę ze szczyptą soli.
- Teraz trzeba stopniowo łączyć ze sobą skyr, mąkę i dokładać białek, aby masa się nam nie zbiła.
- Gotową mieszankę przelać do formy do pieczenia i piec przez 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 29kcalWęglowodany: 4.1gBiałko: 2.4gTłuszcze: 0.3gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!