Sk艂adniki
Pankejki:
- 100 g dynia ja u偶y艂am pi偶mowej
- 50 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 50 g jajko
- 20 g m膮ka pszenna
- 10 g skrobia ziemniaczana zamiennie budy艅
- 1 szczypta cynamon
- 2 g proszek do pieczenia
- s贸l opcjonalnie
- s艂odzik opcjonalnie
Dodatki:
- 50 g jab艂ko z cynamonem
- 25 g mas艂o orzechowe
Pankejki dyniowe w wersji fit
Pankejkom nigdy nie odmawiamy 鉂わ笍 Zw艂aszcza w tak smacznej formie jak te z dzisiejszego przepisu 馃槝
Sk艂adniki
Pankejki:
- 100 g dynia ja u偶y艂am pi偶mowej
- 50 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 50 g jajko
- 20 g m膮ka pszenna
- 10 g skrobia ziemniaczana zamiennie budy艅
- 1 szczypta cynamon
- 2 g proszek do pieczenia
- s贸l opcjonalnie
- s艂odzik opcjonalnie
Dodatki:
- 50 g jab艂ko z cynamonem
- 25 g mas艂o orzechowe
Spos贸b przygotowania
- Dyni臋 obra膰 ze sk贸rki i zetrze膰 na tarce o drobnych oczkach.
- Bia艂ka i jajko ubi膰 na pian臋 ze s艂odzikiem i szczypt膮 soli.
- Doda膰 suche sk艂adniki i wymiesza膰.
- Doda膰 start膮 dyni臋 i ponownie wymiesza膰.
- Sma偶y膰 na 艣rednim ogniu z obu stron do zrumienienia.
- Smacznego!
Warto艣ci od偶ywcze
Kalorie: 38.2kcalW臋glowodany: 4.8gBia艂ko: 1.7gT艂uszcze: 1.5gB艂onnik: 0.4g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!