Składniki
Pankejki:
- 100 g dynia ja użyłam piżmowej
- 50 g płynne białko jaj
- 50 g jajko
- 20 g mąka pszenna
- 10 g skrobia ziemniaczana zamiennie budyń
- 1 szczypta cynamon
- 2 g proszek do pieczenia
- sól opcjonalnie
- słodzik opcjonalnie
Dodatki:
- 50 g jabłko z cynamonem
- 25 g masło orzechowe
Pankejki dyniowe w wersji fit
Pankejkom nigdy nie odmawiamy ❤️ Zwłaszcza w tak smacznej formie jak te z dzisiejszego przepisu 😘
Składniki
Pankejki:
- 100 g dynia ja użyłam piżmowej
- 50 g płynne białko jaj
- 50 g jajko
- 20 g mąka pszenna
- 10 g skrobia ziemniaczana zamiennie budyń
- 1 szczypta cynamon
- 2 g proszek do pieczenia
- sól opcjonalnie
- słodzik opcjonalnie
Dodatki:
- 50 g jabłko z cynamonem
- 25 g masło orzechowe
Sposób przygotowania
- Dynię obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
- Białka i jajko ubić na pianę ze słodzikiem i szczyptą soli.
- Dodać suche składniki i wymieszać.
- Dodać startą dynię i ponownie wymieszać.
- Smażyć na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 38.2kcalWęglowodany: 4.8gBiałko: 1.7gTłuszcze: 1.5gBłonnik: 0.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!