Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 20 g odżywka białkowa czekoladowa (można zastąpić mąką)
- 1 łyżeczka kakao
Krem:
- 50 g serek naturalny
- 50 g jogurt wysokobiałkowy
- 5 g erytrytol
- 1 szt. batonik Kinder
Pancakes z kremem i batonikiem Kinder
@wielkie_porcje podzieliła się z nami przepisem na przepyszne pancakes z dodatkiem kremu i batonika Kinder, idealne na słodkie śniadanie czy deser. To połączenie puszystych placuszków z delikatnym kremem i czekoladą Kinder sprawia, że każdy kęs to czysta przyjemność. Przygotuj te niesamowite pancakes i spraw sobie radość!
Składniki
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 20 g odżywka białkowa czekoladowa (można zastąpić mąką)
- 1 łyżeczka kakao
Krem:
- 50 g serek naturalny
- 50 g jogurt wysokobiałkowy
- 5 g erytrytol
- 1 szt. batonik Kinder
Sposób przygotowania
- Żółtko oddziel od białka
- Ubij białka na sztywną pianę, dodaj żółtko, odżywkę białkową i kakao, mieszając delikatnie
- Smaż na lekko natłuszczonej patelni pod przykryciem na małym ogniu
- Przygotuj krem: wymieszaj serek, jogurt i erytrytol
- Pancakes przekładaj kremem
- Polewaj rozpuszczonym w mikrofalówce batonikiem Kinder i posyp kruszonym batonikiem. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 408.6kcalWęglowodany: 47.9gBiałko: 19.2gTłuszcze: 17.2gBłonnik: 0.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!