Pączki konopne

Składniki:

  • 110g płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • 10g mąka ziemniaczanej
  • 70g jogurtu greckiego
  • 20g mąki konopnej
  • 1 łyżeczka drożdży w proszku
  • Sól, pieprz

Nadzienie:

  • 50g wędzonego tofu
  • 50g rukola
  • 7 pomidorków koktajlowych

Ubij białka na sztywno i podziel je na dwie miski. Do jednej miski dodaj mąki, drożdże, jogurt, sól, pieprz i dobrze wymieszaj za pomocą łopatki. Gdy składniki są dobrze wymieszane dodać drugą część białka jaja, delikatnie mieszając do dołu do góry.
Wylej mieszaninę do formy na pączki i piecz w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Po przygotowaniu ułóż je na talerzu z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i grillowanym tofu.

📊Makro 284kcal: 5,7g tłuszczu 17,9g węglowodanów 35,3g białko

 

PRZEPIS: silownia_na_widelcu

https://www.instagram.com/p/CLB3rJdpTF6/