6

Składniki

Pączki:

Nadzienie:

Pączki konopne

Bezglutenowe pączki domowej roboty z pysznym nadzieniem jeszcze dziś mogą pojawić się Waszych domach 🥰 Wystarczy, że wykorzystacie ten przepis 😊
Przygotowanie: 15 min.
Pieczenie: 15 min.
Czas całkowity: 30 min.
6

Składniki

Pączki:

Nadzienie:

Sposób przygotowania

  • Ubij białka na sztywno i podziel je na dwie miski.
  • Do jednej miski dodaj mąkę, drożdże, jogurt, sól, pieprz i dobrze wymieszaj za pomocą łopatki.
  • Gdy składniki są dobrze wymieszane, dodaj drugą część białka jaja, delikatnie mieszając od dołu do góry.
  • Wylej mieszaninę do formy na pączki i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.
  • Po przygotowaniu ułóż je na talerzu z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i grillowanym tofu.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 65.1kcalWęglowodany: 9.5gBiałko: 4.9gTłuszcze: 0.9gBłonnik: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.