Pączki konopne
Bezglutenowe pączki domowej roboty z pysznym nadzieniem jeszcze dziś mogą pojawić się Waszych domach 🥰 Wystarczy, że wykorzystacie ten przepis 😊
Sposób przygotowania
- Ubij białka na sztywno i podziel je na dwie miski.
- Do jednej miski dodaj mąkę, drożdże, jogurt, sól, pieprz i dobrze wymieszaj za pomocą łopatki.
- Gdy składniki są dobrze wymieszane, dodaj drugą część białka jaja, delikatnie mieszając od dołu do góry.
- Wylej mieszaninę do formy na pączki i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 15 minut.
- Po przygotowaniu ułóż je na talerzu z rukolą, pomidorkami koktajlowymi i grillowanym tofu.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 65.1kcalWęglowodany: 9.5gBiałko: 4.9gTłuszcze: 0.9gBłonnik: 0.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!