Pączki białkowe

Składiniki:

  • 1/2 banana
  • 1 łyżeczka miodu
  • 120g płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • 10g mąki z chleba świętojańskiego/karob
  • 10g mąki kokosowej targroch.pl
  • 10g skrobi ziemniaczanej
  • 10g whey protein wanilla,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Rozgnieć banana i zmiksuj go z łyżeczką miodu i dwiema kroplami cytryny. W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę. Następnie dodaj do białka banana wymieszanego z miodem, wszystkie mąki, białko, proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj od delikatnie dołu do góry.

Wlej miksturę do foremek na pączki i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15/20 minut. Ostudź i udekoruj według uznania. Ja użyłam polewy cytrynowej, masła pistacjowego i polewy z ciemnej czekolady.

📊Makro na 1 pączka:
43 kcal; 0,3 g tłuszczu 5,0g węglowodanów 4,2 g białka

PRZEPIS: silownia_na_widelcu

https://www.instagram.com/p/CJ5jQMQJ6_P/