Przepis od: @damianorass
1

Składniki

Owsianka z popcornem

Każdy z nas uwielbia owsiankę, dlatego dzisiejsza propozycja z pewnością przypadnie Wam do gustu 🍿🥰
Przygotowanie: 30 min.
Chłodzenie:: 3 godz.
Czas całkowity: 3 godz. 30 min.
1

Składniki

Sposób przygotowania

  • Gotujemy 400 ml wody z żelatyną i słodzikiem.
  • Kiedy zacznie się gotować, wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy, aby nie było grudek.
  • Jak zacznie gęstnieć, ściągamy z kuchenki, po czym dodajemy cynamon oraz aromat. Przekładamy do pojemnika.
  • Płatki zalewamy 200 ml wrzątku, po czym dodajemy słodzik, sól i przykrywamy.
  • Kiedy płatki wciągną wodę, dodajemy skyr oraz masło orzechowe.
  • Białka ubijamy z odrobiną soku z cytryny lub soli na puszysta pianę.
  • Mieszamy delikatnie z płatkami i wylewamy masę na zastygnięty budyń.
  • Całość dajemy do lodówki minimum na trzy godziny, a najlepiej na całą noc.
  • Przed podaniem robimy popcorn bez soli i tłuszczu na sprayu w garnku lub w maszynce do popcornu albo mikrofalówce.
  • Posypujemy owsiankę i gotowe 💪 połączenie smaków jest obłędne 😇
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 677.5kcalWęglowodany: 94gBiałko: 49.5gTłuszcze: 11.7gBłonnik: 11.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!